Monday, August 16, 2010

Kahwin

siapa yang tak mau kawen kan?? sedangkan yang Gay dan Lesbian pon beria- ria nak diiktirafkan kunun depa ni sah berkawen.

lupa kan tentang Gay dan Lesbian,aku nak sembang pasai hal kawen antara lelaki dan wanita.

apa yang aku tengok skang, umur untuk kawen semakin meningkat,kalau dulu sapa kawen awai

kira normal la, sapa la ni wat macam tu, kira diluar dari kebiasaan. Sangap dan Kaya itu adalah

tohmahan yang selalu diberikan.

bab sangap ni yang bahaya sebenarnya,takkan kita nak puasa ja kan kalau tiba2 sangap.kang mula la nak "mengocak" .haha

Kawen awai ni bagi aku lebih baik sebenarnya, yang pertama dapat mengelakkan sangap,

dan semestinya mengelakkan dosa,

Rasulullah SAW pernah mengingatkan sesiapa yang berkemampuan tetapi enggan untuk berkahwin melalui sabdanya,

"Kamu berkata begitu, ingatlah demi Allah sesungguhnya aku adalah orang yang paling takut kepada Allah dan yang paling taqwa kepada-Nya, tetapi aku berpuasa dan kadangkala tidak berpuasa; aku sembahyang dan aku tidur; dan juga kahwin dengan perempuan. Barangsiapa tidak suka dengan sunnahku, dia bukanlah pengikutku".

macam mana pon,ibu bapa juga yg mempengaruhi anak-anaknya sama ada kawen awai ataupon tidak.

kalau nanti anak aku nak kawen awai, boleh punya tapi duit sendiri la,haha

cukup la,nanti sambong lagi.

Ps : post ni untuk rakanku yang akan berkahwin tak lama lagi.tahniah diucapkan. aku nak kawen tak tau bila lagi ,keh3

5 comments:

hoho said...

oit, sapa kawan hg tu?? hg jadi p ka dak kenduri dia?
ngeh2

Lavender Ungu said...

ad~aku kawen lambat agi~so post ne bkan utk aku la kan?haha :P sambung cepat!!

-azwanbakhtiar- said...

aku tau post ni untuk sapa.
zzz

AbgBeCA said...

jd la kot p,raya ketiga kot,kalau keadaan mengizinkan la

Olivia Chin said...

uit... skg musim kahwin ke Ad?? *nampaknya si penulis blog ini juga MAHU menamatkan zaman bujang* hehehehe